Лавров погрожує розірвати стосунки з ЄС

Москва не виключає розриву зв'язків з ЄС, якщо Європа буде вводити нові санкції
Лавров погрожує розірвати стосунки з ЄС
Лавров у Соловйова Фото: МЗС РФ
12 Лютого 2021, 11:35
читать на русском

Росія готова до розриву з ЄС у разі санкцій в чутливих секторах економіки. Про це заявив глава Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров.

В інтерв'ю Володимиру Соловйову в ефірі YouTube голова зовнішньополітичного відомства РФ сказав, що Москва не виключає розриву зв'язків з Євросоюзом, якщо Брюссель буде вводити санкції, що створюють ризики для чутливих секторів російської економіки.

"Ми виходимо з того, що ми готові", - сказав міністр, відповідаючи на відповідне запитання.

Якщо ми ще раз побачимо, як ми вже відчули неодноразово, що в якихось областях накладаються санкції, які створюють ризики для нашої економіки, в тому числі в самих чутливих сферах..., - додав він.

Читайте також

За його словами, РФ не хоче ізолюватися від світового життя, але готова на такий крок.

Так, ми не хочемо як би ізолюватися від світового життя, але треба бути готовим до цього. Хочеш миру - готуйся до війни, - сказав Лавров.

Нагадаємо, після відвідин Москви глава дипломатії Європейського Союзу Жозеп Боррель констатував, що Росія не готова до діалогу.

Моя зустріч з міністром Лавровим підкреслила, що Європа і Росія віддаляються одна від одної. Схоже, що Росія поступово відключається від Європи, – написав Боррель.

1