Легка форма коронавірусу може спричинити серйозні ускладення - дослідження

Майже в 70% виявили ураження одного або й кількох органів
Легка форма коронавірусу може спричинити серйозні ускладення - дослідження
коронавірус (фото: pexels)
17 Листопада 2020, 12:56
читать на русском

У пацієнтів, які мали легкий перебіг коронавірусної хвороби, виявили ушкодження внутрішніх органів навіть через чотири місяці після перемоги над інфекцією.

Про це повідомили у Daily Mail з посиланням на висновки експертів британської групи Coverscan.

Зазначається, що легка форма COVID-19 у хворих, при якій, як правило, низький ризик ускладнень, може мати серйозні наслідки.

Вчені провели дослідження, у якому взяли участь близько 200 пацієнтів, котрі перехворіли на легку форму коронавірусу. Дослідження показало, що симптоми захворювання зберігалися в них доволі довго, при цьому майже в 70% виявили ураження одного або й кількох органів - найчастіше страждали легені, серце і підшлункова залоза.

Читайте також

У людей, які перехворіли на COVID-19, виникали проблеми з нирками, печінкою та селезінкою.

Крім цього, навіть через кілька місяців після зараження в пацієнтів спостерігалася задишка, м'язові спазми й головні болі.

Лікарі відзначають, що тільки з часом стане зрозуміло, чи оборотними є проблеми, що виникли у зв'язку з коронавірусом. Вони радять людям, що перехворіли, займатися спортом і стежити за вагою, оскільки люди з високим ІМТ більше схильні до ризику пошкодження органів.

Нагадаємо, що британські вчені оприлюднили дослідження, згідно з яким, новонароджені мають дуже маленькі шанси інфікуватися коронавірусом у лікарнях під час госпіталізації.

1