Вчені з'ясували, які шанси у новонароджених захворіти на COVID-19

Британці провели дослідження серед 10 тис. немовлят
Вчені з'ясували, які шанси у новонароджених захворіти на COVID-19
Дитина (фото: Pexels)
12 Листопада 2020, 05:02
читать на русском

Британські вчені оприлюднили дослідження, згідно з яким, новонароджені мають дуже маленькі шанси інфікуватися коронавірусом у лікарнях під час госпіталізації.

Відповідне дослідження було опублікуване у медичному журналі The Lancet.

Інфекція SARS-CoV-2 дуже рідко зустрічається у немовлят, які потрапляють до лікарні, - йдеться у дослідженні.

Повідомляється, що вчені виявили лише 66 випадків інфікування COVID-19 серед 10 тисяч новонароджених у лікарнях від 1 березня по 30 квітня.

Вчені зазначили, що 28 новонароджених мали важкий перебіг захворювання. Одне з інфікованих немовлят померло, але не від коронавірусу.

Дослідження також виявило, що немовлята навряд чи можуть заразитися коронавірусом, навіть якщо їх матері отримали позитивний тест до пологів.

Читайте також

Нагадаємо, що у Міністерстві охорони здоров'я повідомили, що розповіли, хто частіше помирає від COVID-19. А саме 75,7% людей, які померли від коронавірусу в Україні, були старші за 65 років.

Також людям старше 65 років не рекомендується без необхідності виходити з дому, зокрема, це стосується відвідування місць великого скупчення людей. Необхідно користуватися захисними масками, не забувати дезінфікувати руки антисептиками і дотримуватися соціальної дистанції.