У МОЗ розповіли, хто частіше помирає від COVID-19

Коронавірусна хвороба не відступає, а, навпаки, набирає обертів
У МОЗ розповіли, хто частіше помирає від COVID-19
Коронавірус (фото: Pexels)
19 Жовтня 2020, 13:28
читать на русском

75,7% людей, які померли від коронавірусу в Україні, були старші за 65 років.

Про це під час брифінгу заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Коронавірусна хвороба не відступає, а, навпаки, набирає обертів. Тому для продовження боротьби з COVID-19 зараз важливо всім мобілізуватися і дотримуватися всі протиепідемічні правила, встановлені в державі. Особливо це стосується людей старше 65 років, адже 75,7% із загального кількості летальних випадків - це громадяни саме цієї вікової категорії, - наголосив він.

Степанов (досьє Максима Степанова) також закликав користуватися масками, дезінфікувати руки антисептиками і дотримуватися соціальної дистанції.

Людям старше 65 років рекомендується без необхідності не виходити з дому, зокрема, це стосується відвідування місць великого скупчення людей, - додав він.

Читайте також

Нагадаємо, що головний санлікар України Віктор Ляшко заявив, що про кожен конкретний випадок, коли вимагають за лікування гроші, потрібно телефонувати на гарячу лінію НСЗУ.

Ляшко також повідомляв, що ПЛР-тест на COVID-19 у 70% показує правильний результат. За його даними, у 16 регіонах немає проблем зі швидкістю видавання результатів на COVID-19.

1