Ляшко розповів, наскільки правдивий результат ПЛР-тестування на COVID-19

Якщо ПЛР-тест показав негативний результат, то варто провести додатковий діагностичний тест
Ляшко розповів, наскільки правдивий результат ПЛР-тестування на COVID-19
Віктор Ляшко (фото: МОЗ)
9 Жовтня 2020, 13:36
читать на русском

Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що ПЛР-тест на COVID-19 у 70% показує правильний результат.

Про це йдеться в інтерв’ю Українській правді. Життя.

За словами Ляшка (досьє Віктора Ляшка), якщо ПЛР-тест показав негативний результат, то варто провести додатковий діагностичний тест, який може показати позитивний результат.

От дивіться: з’явилися симптоми, приїхала бригада і ПЛР негативний, але симптоми є і перебіг важкий, тоді на п’ятий день проводиться ІФА на наявність імуноглобулінів. Наприклад, імуноглобулін М з’являється не з початку інфікування, а саме на п’ятий день появи клінічних симптомів, - сказав Ляшко.

Читайте також

Лікар також розповів, що, за його даними, у 16 регіонах немає проблем зі швидкістю видавання результатів на COVID-19.

В 16 регіонах взагалі нулі по залишках, тобто опрацювання тестів проводиться день в день. Якщо десь приріст відбувається, і відповідно не справляється лабораторія, люди чекають на тести кілька днів, то це за рахунок чого? За рахунок того, що нас не чують. Коли ми говоримо Дніпру – не проводьте концерти, зараз складна епідситуація. Не слухають – результат: із 1800 зразків на залишках у них формується вже 4000 зразків, - зазначив санлікар.

Нагадаємо, що заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко зазначив, що наразі недоцільно вводити знову жорсткі карантинні обмеження.  За словами Ляшка, наші карантинні обмеження, які сьогодні запроваджені, передбачають чітке дотримання протиепідемічних норм: носіння маски, дотримання дистанції і миття рук.

1