Ляшко розповів про нові пріоритети у боротьбі з COVID-19

Віктор Ляшко пояснив, чому важливі лікарняні ліжка з кисневою підтримкою
Ляшко розповів про нові пріоритети у боротьбі з COVID-19
Віктор Ляшко (фото: УНІАН)
8 Жовтня 2020, 20:31
читать на русском

Якщо на перших етапах боротьби з коронавірусом робився пріоритет на апаратах ШВЛ, то зараз тенденція змістилася в бік забезпечення хворих кисневою підтримкою.

В Україні зараз 37 тисяч ліжко-місць для пацієнтів з коронавірусом COVID-19, але тільки 13 тисяч з них забезпечені киснем. Влада хоче збільшити цей показник до 80%. Про це повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко під час перебування з робочою поїздкою в Чернівецькій області у четвер, 8 жовтня.

Ми хочемо, щоб 80% ліжок, відведених під лікування хворих на коронавірус, були забезпечені киснем: централізованим або децентралізованим. Ми робимо все можливе, щоб так і було. На сьогодні в Україні киснем забезпечено 13 тисяч ліжок з 37 тисяч, відведених для лікування хворих на коронавірус, - сказав Ляшко.

Читайте також

Він зазначив, що, якщо на перших етапах боротьби з коронавірусом робився пріоритет на апаратах ШВЛ, то зараз тенденція змістилася в бік забезпечення хворих кисневою підтримкою.

Завтра, 9 жовтня, на засіданні Кабінету міністрів планують розглянути питання про виділення додаткових коштів для того, щоб у регіонах закупили кисневі концентратори, кисневі станції, а також трубки для розведення кисню по лікарнях, - додав Ляшко.

Нагадаємо, що заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко зазначив, що наразі недоцільно вводити знову жорсткі карантинні обмеження.  За словами Ляшка, наші карантинні обмеження, які сьогодні запроваджені, передбачають чітке дотримання протиепідемічних норм: носіння маски, дотримання дистанції і миття рук.