Ляшко розповів, що робити, коли за лікування COVID-19 у лікарнях вимагають гроші

У державних лікарнях лікування коронавірусу - безкоштовне
Ляшко розповів, що робити, коли за лікування COVID-19 у лікарнях вимагають гроші
Лікарі у захисних костюмах (фото: УНІАН)
19 Жовтня 2020, 09:48
читать на русском

Головний санлікар України Віктор Ляшко заявив, що про кожен конкретний випадок, коли вимагають за лікування гроші, потрібно телефонувати на гарячу лінію НСЗУ.

У тому випадку, якщо в державній лікарні вимагають заплатити за лікування коронавірусної хвороби, слід звертатися на гарячу лінію Національної служби здоров'я України (16-77), - зазначив Ляшко.

Про це він заявив в неділю, 18 жовтня, для Радіо Свобода.

За його словами, співробітники Національної служби здоров'я мають свої територіальні підрозділи, вони розглянуть ці випадки і вирішать питання. Ляшко (досьє Віктора Ляшка) наголосив, що лікування коронавірусної інфекції нового типу повністю фінансується державою.

Якщо хворий госпіталізований в стаціонар, в лікарні, в якій надається медична допомога хворим з коронавірусною хворобою, держава повністю покриває це лікування. Це так званий "ковідний пакет", на який Національна служба охорони здоров'я України укладає контракт з лікарнею і перераховує кошти, - пояснив головний санітарний лікар.

Читайте також

Нагадаємо, що головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що ПЛР-тест на COVID-19 у 70% показує правильний результат. Лікар також розповів, що, за його даними, у 16 регіонах немає проблем зі швидкістю видавання результатів на COVID-19.

1