Lego випустило фігурки, присвячені українським військовим та Привиду Києва

Також компанія присвятила кілька фігурок парамедикам
Lego випустило фігурки, присвячені українським військовим та Привиду Києва
Українські танки Лего Фото: brothers-brick.com
22 Липня 2022, 10:05
читать на русском

Українські військові, захисники "Азовсталі", парамедики та Привид Києва стали фігурками Lego.

Про це повідомила компанія The Brothers Brick, яка розробляє історично достовірні конструктори на військову тематику.

Редактор сайту The Brothers Brick Ендрю Бікрафт розповів, що героями фігурок Лего також стали волонтери та захисники "Азовсталі", які протрималися в Маріуполі майже три місяці.

Спеціальний комплект винищувача Міг-29 Brickmania "Привид Києва" виглядає так:

Також компанія випустила фігурки, прототипами яких стали Аліна Михайлова з 1-ї окремої штурмової роти ДУК ПС, парамедикиня "Госпітальєрів" Катерина Галушко та Анна Архипова з окремої механізованої бригади "Холодний яр".

На сайті компанії-виробника фігурок The Brothers Brick зазначається, що багато членів спільноти любителів LEGO активізувалися протягом останніх місяців, щоб допомогти Україні. Зокрема, Citizen Brick вже зібрали 145 000 доларів для українських благодійних організацій від продажу нестандартних мініфігурок.

Також згадується Ден Сіскінд і його команда в Brickmania, які продовжували виробляти спеціальну лінію нестандартних наборів LEGO, від яких 100% прибутку йдуть потреби в Україні.

Brickmania набори LEGO на користь України:

І

Нагадаємо, раніше ритейлер Lego випустив фігурки президента України Володимира Зеленського та міні коктейлі Молотова, завдяки продажу яких вдалося зібрати кошти на підтримку України.