Лікарі спростували появу мутованого штаму коронавірусу в Україні

Немає жодних офіційних підтверджень щодо британського штаму коронавірусу
Головне
Лікарі спростували появу мутованого штаму коронавірусу в Україні
тест на коронавірус (Фото: МОЗ США)
22 Грудня 2020, 12:43
читать на русском

Головний лікар Закарпатської обласної інфекційної лікарні Михайло Поляк спростував заяву інфекціоніста, що на Закарпатті є так званий британський штам коронавірусу.

Навіть не хочу це коментувати. У нас в Україні нема лабораторії, яка виявляла б геном вірусу, і тому робити заяви про те, чи у чийогось пацієнта британський чи якийсь інший штам коронавірусу — непрофесійно, - сказав Поляк у коментарі "Укрінформу".

У закарпатському обласному лабораторному центрі МОЗ повідомили, що в такому випадку, роблячи заяву про підозру на новий штам коронавірусу, лікар мав би надати відповідні документи та зробити екстрене повідомлення про цей випадок. Нічого з цього зроблено не було.

Читайте також

Зі свого боку, директор Департаменту охорони здоров'я Закарпатської ОДА Андрій Пшеничний прокоментував, що на Закарпатті немає жодних офіційних підтверджень щодо британського чи якогось іншого штаму коронавірусу.

Нагадаємо, лікар-інфекціоніст Віктор Петров заявив, що новий штам коронавірусу, через який у Великій Британії вводять додаткові карантинні заходи, вже потрапив до України. За його словами, ним перехворів український заробітчанин, який працював у Чехії.