Мутований штам COVID потрапив до України - лікар

Новий штам вже зафіксований у пацієнтів з України
Головне
Мутований штам COVID потрапив до України - лікар
Вірус, дослідження Фото: Polina Tankilevitch з Pexels
21 Грудня 2020, 14:44
читать на русском

Новий штам коронавірусу, через який у Великій Британії вводять додаткові карантинні заходи, вже потрапив до України.

Про це заявив лікар-інфекціоніст Віктор Петров в ефірі каналу "Україна 24".

Один з таких прикладів — мій пацієнт... Він заробітчанин, їздить з України до Чехії й назад. І він уже перехворів на новий штам, про який заявила Велика Британія. Коли йшлося про верифікацію цього, то Україна не має можливості ідентифікувати цей вірус у масовому тестуванні. Але люди, у яких є страховка в країнах ЄС, можуть визначити вже мутований вірус. І таким чином мені вдалося підтвердити, що на Закарпатті вже є випадки інфікування новим штамом вірусу, — сказав він.

Лікар також розповів, чи допоможе вакцинація побороти епідемію коронавірусу.

Читайте також

За словами експерта, вакцина матиме певну кратність введення. Тобто, як і вакцинація від грипу, вона вимагатиме не тільки дворазового введення, а й, можливо, через кілька років потрібно буде її повторити.

Великих сподівань на те, що ми повністю здолаємо коронавірус за допомогою вакцинації, немає, тому що за статистикою десь 35-40% людей категорично відмовляються від вакцинації, - сказав він.

Раніше уряд Великої Британії виявив новий вид коронавірусу, на який захворіла понад тисяча людей. Він поширюється швидше за відомий COVID-19.

Міністр охорони здоров'я Великої Британії заявив, що ситуація з новим штамом коронавірусу "вийшла з-під контролю" влади, він дуже швидко розповсюджується.

21 грудня новий різновид коронавірусу COVID-19, виявлений ​​раніше у Великій Британії, знайшли ​​також у Нідерландах, Італії, Данії, Австралії та ПАР.

1