Лікарі закликали батьків вчасно робити щеплення дітям навіть під час війни

Медики рекомендують дотримуватися графіку щеплень
Лікарі закликали батьків вчасно робити щеплення дітям навіть під час війни
Щеплення, немовля (Фото: kbcity.kg)
11 Квітня 2022, 05:10
читать на русском

Національна служба здоров’я наголошує, що вчасно зроблені щеплення допомагають уникнути інфекцій, і нагадує графік вакцинації у дітей.

Про це повідомили у Телеграм-каналі НСЗУ.

За інформацією служби, дитина до 18 років має отримати щеплення за таким графіком: проти гепатиту Б – у першу добу життя, а також у 4 та 6 місяців; проти туберкульозу – протягом 3-5 діб життя; якщо дитина недоношена – після досягнення маси тіла 2,5 кг; якщо щеплення не зробили в пологовому будинку, його потрібно зробити як тільки зʼявилась можливість у сімейного лікаря. Якщо ж дитині не виповнилося двох місяців, щеплення робиться без проби Манту.

Вакцинація проти кору, паротиту, краснухи робиться у 12 місяців та в 6 років; проти дифтерії та правця – у 2, 4, 6, 18 місяців, а також в 6 та 16 років; проти кашлюку – у 2, 4, 6 та 18 місяців; проти поліомієліту – у 2, 4, 6 та 18 місяців, а також у 6 та 14 років; проти хіб-інфекції – у 2, 4 та 12 місяців.

Якщо не було можливості зробити наступне щеплення вчасно, треба звернутися до сімейного лікаря, він допоможе скласти графік, додали у НСЗУ.

Нагадаємо, всім, хто перебуває за межами країни і планує робити рутинні щеплення, рекомендовано дотримуватися календаря імунізації країни перебування. Всі вони будуть дійсними в Україні.

Читайте також

1