Ховались та спускали собак: у селі, де був спалах поліомієліту, люди втікали від медиків

Медики повинні були оглянути дітей на місці
Ховались та спускали собак: у селі, де був спалах поліомієліту, люди втікали від медиків
Село Фото: УНІАН
22 Жовтня 2021, 20:55
читать на русском

У селі Велика Омеляна Рівненської області, де було зафіксовано спалах поліомієліту, місцеві мешканці здичавіли, побачивши медиків. Вони тікали городами, зачиняли ворота та спускали собак.

Про це розповів головний санітарний лікар області Роман Сафронов, додавши, що медики намагались зібрати інформацію про місцевих дітей до 5 років у зв’язку зі спалахом поліомієліту в одній з родин.

За його словами, громадян спочатку обдзвонювали, але ті неохоче погоджувались на розмови. Після цього ухвалили рішення відправити до села бригаду фахівців, аби зібрати всю необхідну для подолання спалаху поліомієліту інформацію. Також медики повинні були оглянути дітей на місці на ознаки ГРВІ та коронавірусу.

Що ми мали? Закриті перед носом ворота, втечу городами, відпускання на подвір’я собак, словом, даруйте що ображаю патріотичні почуття – цивілізацію в усій красі, - написав санлікар.

Сафронов наголосив, що місцеві мешканці також ігнорували зустріч представників влади. Натомість - зачиняли двері свої домівок від спеціалістів з області.

В лікувальний заклад не приходимо, на зустріч в сільраду - також, додому не пускаємо, бо зламати власну картину світу – ось що реально страшно. Навіть в інтернеті ліньки знайти інформацію про одну з найбезпечніших вакцин, що використовуються від страшної хвороби, краще постити котиків в мережі ніж перейматись ризиками для власної дитини, - додав лікар.

Нагадаємо, якщо дитина має протипоказання до обов'язкових вакцинацій на кір, поліомієліт, туберкульоз, то батькам необхідно отримати відповідний висновок лікаря, наданий після ретельного огляду.

Водночас у Рівненській області зафіксували та підтвердили випадок паралічу, який був зафіксований у 1,5-річної дитини. Причиною став поліомієліт.

Читайте також наш матеріалВакцинація в Україні: як записатися та зробити щеплення

Читайте також

1