На Рівненщині діти отримають додаткове щеплення від поліомієліту

Вакцинуватимуть дітей до 5 років
На Рівненщині діти отримають додаткове щеплення від поліомієліту
Вакцинація (Фото: pexels)
9 Жовтня 2021, 16:05
читать на русском

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Рівненської області прийняла рішення щодо повторного щеплення дітей від поліомієліту.

Про це повідомили в МОЗ.

Впродовж 14 днів - з 11 по 22 жовтня в області відбудеться невідкладний "нульовий" тур вакцинації з використанням вакцини ІПВ на території області, де зафіксовано випадок (Rapid response vaccination (Round Zero)), для дітей до 5 років включно незалежно від раніше проведеної вакцинації. Наступні три раунди будуть тривати впродовж 90 днів та охоплювати усе населення області цієї вікової групи, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що рівень імунізації дітей від поліо є недостатнім. Адже лише 53% дітей віком до року отримали планові щеплення у 2021 році.

Маємо здійснити додатковий тур і вакцинувати всіх дітей регіону, аби захистити дітей від інфікування. До того ж маємо результати від ВООЗ, які ідентифікують це як спалах і вірус має зв’язок з вірусами афгансько-пакистанського походження, які зараз циркулюють у Таджикистані, - сказав головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Наголосили, що невакцинованих дітей не допускатимуть до навчання.

Також недостатній рівень охоплення щепленнями від поліомієліту (дітей до 1 року, поліо-3). Зокрема, за 8 місяців 2021 року — 53,0 %.

Низькі рівні в наступних областях України: в Херсонській- 40,7 %, Івано-Франківській — 42,2 %, Закарпатській — 43,1 %, Запорізькій — 46,2 %, Харківській — 46,5 %, в Одеській та Київській областях — 47,5 %. У Чернівецькій та Львівській — по 48,5 %, у Рівненській — 48,9 %.

Нагадаємо, 6 жовтня у Рівненській області зафіксували та підтвердили випадок паралічу, який був зафіксований у 1,5-річної дитини.

Читайте також

1