У ВООЗ заявили, що обмеження з COVID-19 призвели до поліомієліту та кору

У зв'язку з цим ВООЗ виділить 655 мільйони доларів
У ВООЗ заявили, що обмеження з COVID-19 призвели до поліомієліту та кору
ВООЗ (фото: з відкритих джерела)
7 Листопада 2020, 22:00
читать на русском
ВООЗ попередила, що обмеження, пов'язані з пандемією COVID-19, та вимоги до ресурсів стримують програми імунізації, що призводить до спалахів поліомієліту та кору серед дітей у найбідніших частинах світу.

Про це повідомляє Reuters.

Оголосивши терміновий заклик до забезпечення фінансування задля запобігання епідеміям заразних хвороб, дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ та Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) заявили, що для вирішення проблем у бідних країнах та країнах із середнім рівнем прибутків потрібно виділити 655 мільйонів доларів.

Ми не можемо дозволити, щоб боротьба з однією смертельною хворобою призвела до того, що ми втратимо позиції в боротьбі з іншими хворобами, - заявила директорка ЮНІСЕФ Генрієтта Форе.

Читайте також

Форе сказала, що необхідні 655 мільйонів доларів включають 400 мільйонів доларів на боротьбу з поліомієлітом та 255 мільйонів доларів на боротьбу з кором.

Кір - одне з найбільш заразних з відомих у світі захворювань - протягом останніх років переживає відродження, спалахи хвороби фіксують у всіх частинах світу.

За даними Worldometer, у світі зареєстровано 49 479 250 випадків коронавірусу, зокрема 1 245 827 летальних, водночас 35 178 479 пацієнтів одужали.

Нагадаємо, що вчора, 6 листопада, всесвітня організація охорони здоров'я заявила, що світові необхідно готуватися до нової пандемії коронавірусу.

1