Листопад буде переважно холодним і мокрим - народний синоптик

Кінець жовтня в Україні буде прохолодним, а у листопаді очікується справжня репетиція зими.
Листопад буде переважно холодним і мокрим - народний синоптик
Осінь, погода (Фото: Парламент.ua)
26 Жовтня 2022, 08:10
читать на русском

За словами народного синоптика Володимира Деркача, листопад-2022 можна назвати репетицією зими.

Такий прогноз в коментарі "КП в Україні" озвучив народний синоптик Володимир Деркач.

За його даними, на початку листопада на українців чекає більш-менш комфортна температура та кілька справді теплих днів.

У першій декаді останній осінній місяць покаже плавний перехід від "зрілої" осені до пізньої. Десь із середини цього періоду прийде похолодання, почнуться дощі, іноді з переходом у мокрий сніг, температура знизиться - особливо вночі. Вона продовжить знижуватись і на початку другої декади листопада. Погода ніби проведе репетицію холодів, попереджаючи, що зима не за горами, - спрогнозував Володимир Деркач.

За його прогнозом, у середині листопада до України повернеться тепло, проте ненадовго. В останні десять днів листопада знову прийде похолодання.

"Спочатку ми відчуємо його (похолодання) вночі, а за день-два вже й вдень. На Волині можливі морози, у деяких регіонах вони будуть сильнішими, після чого опади посиляться. В основному слід чекати сніг або мокрий сніг, це залежить від області. У будь-якому випадку дощів очікується набагато менше. Тож листопад у перспективі можна назвати репетицією зими", - каже народний синоптик.

За його розрахунками, така ж погода утримається і на початку грудня.

Нагадаємо, вже на початку листопада слід чекати перших нічних "мінусів" та раннього снігу. Останні дні жовтня розпочнуть сезон похолодання, а в першій декаді листопада ймовірні нічні заморозки до -3 градусів.

1