Літак "Мрія" став героєм комп`ютерної гри

Кожен користувач гри зможе відчути себе пілотом унікального літака "Мрія"
Літак "Мрія" став героєм комп`ютерної гри
АН-225 “Мрія” (Фото: ДП “Антонов”)
4 Лютого 2023, 12:19
читать на русском

Держпідприємство "Антонов" уклало ліцензійний договір з Microsoft про право використання марки Ан-225 "Мрія" в новій версії гри Microsoft Flight Simulator.

Про це повідомила пресслужба компанії.

Зазначається, що завдяки цьому кожен користувач гри зможе відчути себе пілотом унікального літака "Мрія", який в грі буде представлений у вигляді, максимально наближеному до оригіналу.

"Ми хотіли запустити цю версію саме на річницю руйнування літака, до 27 лютого. Наше бажання – зробити все можливе для відновлення Ан-225. Ми плануємо перераховувати кошти ДП "Антонов", яке буде відбудовувати цей потужний літак", – зазначив голови програми Microsoft Flight Simulator Йорг Ньюман.

Нову гру вже протестував командир екіпажу Ан-225, шеф-пілот Дмитро Антонов та відзначив високий професіоналізм команди, яка працювала над розробкою цього продукту та записав привітальну промову до користувачів Microsoft Flight Simulator. У пресслужбі компанії зазначають, що наразі ДП "Антонов" виконує комплекс розрахунково-дослідних робіт з метою розробки програми відбудови Ан-225, яка буде виконуватися після закінчення війни.

Нагадаємо, 27 лютого російські окупанти атакували аеропорт у Гостомелі та влучили у найбільший транспортний літак у світі АН-225 "Мрія", який під час пандемії ковіду здійснював гуманітарні рейси та доставляв медичні матеріали для боротьби з вірусом у ЄС.

Після цього в ДП "Антонов" заявили, що добудова найбільшого українського літака АН-225 "Мрія" коштуватиме від 700 млн до одного мільярда доларів.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна побудує новий найбільший український літак Ан-225 "Мрія".