Російські окупанти знищили найбільший український літак "Мрія"

Літак АН-225 був спалений окупантами в аеропорту Гостомеля
Головне
Російські окупанти знищили найбільший український літак "Мрія"
Літак “Мрія” Фото: https://mobile.twitter.com/AntonovCompany
27 Лютого 2022, 17:02
читать на русском

Російські війська під час нападу на аеропорт Гостомель в Київській області знищили один із найбільших літаків  українського виробництва АН-225 "Мрія".

Про це "Радіо Свобода" повідомили два поінформованих джерела на підприємстві "Антонов". Також інформацію підтвердив голова міста Буча Анатолій Федорук:

Після 5-го авіанальоту розбомбили "Мрію" повністю. Це трапилось в перший день (24 лютого. – ред.). Обстрілювали з вертольотів.

Дані з сайту моніторингу повітряних суден Flight Radar підтверджують, що після 5 лютого "Мрія" знаходилася в аеропорту Гостомеля і нікуди не вилітала. П’ять вантажних суден АН-124-100 "Руслан" були вивезені раніше за межі України.

Як повідомила компанія "ANTONOV Company" у Твіттері, наразі інформація про стан літаків ДП "Антонов" на аеродромі "Київ-Антонов-2" невідома, оскільки там все ще йдуть бої:

На жаль, наразі відсутня підтверджена інформація щодо стану літаків "Ан" на аеродромі "Київ-Антонов-2" (смт Гостомель), оскільки там все ще йдуть бої. Просимо Вас дочекатися офіційного повідомлення по стану літаків. Тримаймося. Разом ми переможемо будь-якого ворога, - зазначили у компанії.

Державний концерн "Укроборонпром" підтвердив, що росіяни знищили Ан-225 "Мрія" та пообіцяли, що літак буде відновлено за кошти окупанта.

Російські окупанти знищили флагман української авіації – легендарний Ан-225 "Мрія". Це відбулося на аеродромі "Антонов" в Гостомелі під Києвом, де перебував літак. Його відновлення коштуватиме понад 3 млрд доларів і потребуватиме тривалого часу. Україна докладе усіх зусиль, аби ці роботи оплатила держава-агресор. Росія поцілила "Мрію", як символ можливостей української авіації. - йдеться у повідомленні.

Довідково: Ан-225 "Мрія" - авіаційний гігант, на рахунку якого рекорди по перевезенню максимального комерційного вантажу та найдовшого і найважчого в історії авіації моновантажу, вантажопідйомності.

Укроборонпром повідомляє, що для відновлення літака знадобиться понад 3 млрд доларів та понад 5 років.

Читайте також

1