Литва вводить локдаун: що буде заборонено

Нові обмеження ввели через збільшення кількості хворих на коронавірус
Литва вводить локдаун: що буде заборонено
Литва, карантин (фото: D. Umbraso/LRT nuotr)
5 Листопада 2020, 11:23
читать на русском

Від суботи, 7 листопада, у Литві на всій території країни розпочинається посилений карантин, який триватиме три тижні. Таке рішення ухвалив уряд Литви, повідомляє урядовий сайт країни.

Протягом цього періоду діяльність в певних секторах економіки буде припинена або обмежена, заходи інфекційного контролю будуть посилені, а робота і навчання будуть організовані з мінімальною кількістю контактів. З 7 до 29 листопада в країні буде заборонено все комерційні та некомерційні культурні, розважальні та спортивні заходи у відкритих і закритих громадських місцях, за винятком спортивних змагань без глядачів і похорону з максимум 10 учасниками, — йдеться в повідомленні.

Читайте також

Ці три тижні заклади громадського харчування зможуть працювати тільки на винос або доставку.

Торговельні та сервісні центри не будуть закриті, але потрібно буде 10 кв. м торговельних площ на кожного відвідувача або одночасно обслуговувати не більше одного покупця, — повідомили в уряді Литви.

Крім того, буде заборонено збиратися в громадських місцях групами більше 5 осіб, за винятком членів сім’ї.

Міський, міжміський і приміський транспорт буде працювати тільки з сидінням на відстані не менше одного метра.

Нагадаємо, 28 жовтня уряд Литви вирішив запровадити додаткові карантинні обмеження через збільшення кількості нових випадків коронавірусної інфекції.

1