Литва вводить нові карантинні обмеження: що заборонили

Все через поширення коронавірусу
Литва вводить нові карантинні обмеження: що заборонили
Карантин, магазин (фото з відкритих джерел)
28 Жовтня 2020, 16:36
читать на русском

У середу, 28 жовтня, уряд Литви вирішив запровадити додаткові карантинні обмеження через збільшення кількості нових випадків коронавірусної інфекції. Нові правила набудуть чинності у п'ятницю.

Про це повідомляє видання Delfi.

Як відомо, литовська влада на два тижні вирішила скасувати всі заходи та зібрання в країні. Виняток становлять наступні заходи та збори: похорони, спортивні заходи без глядачів, культурні заходи в закритому просторі.

Читайте також

У закритих приміщеннях кількість людей обмежена до 200, вони повинні дотримуватись дистанції, та одягати захисні маски. На відкритому просторі можуть проходити заходи за участю не більше 400 осіб, які дотримуються дистанції.

Зазначається, що у Литві в останні тижні фіксують сильне зростання нових випадків коронавірусу. За оновленими даними, захворюваність становить 168,2 випадки на 100 тисяч осіб.

Нагадаємо, що 8 жовтня влада Литви вирішила змінити порядок самоізоляції для мандрівників, які повертаються додому з-за кордону. Тепер на самоізоляцію треба йти після приїзду з країн, де захворюваність на 10% вище, ніж у Литві. Раніше за правилами, на самоізоляцію йшли ті громадяни, які приїжджали з країн, де захворюваність коронавірусом була вищою, ніж у Литві.

1