Льодяний дощ накриє Україну - синоптик

Південний циклон Yvonne рухається в бік України
Важливо
Льодяний дощ накриє Україну - синоптик
Сніг, погодні умови Фото: @gharnaoulotfi
10 Грудня 2020, 15:49
читать на русском

Південний циклон Yvonne наближається до України, тому найближчої ночі в західних, північних областях та у Вінницькій області очікуються опади, мокрий сніг та дощ, навіть льодяний дощ.

Про це повідомила синоптиця Наталка Діденко у себе на сторінці у Facebook.

Читайте також

За її прогнозом, вже завтра вдень антициклон з північного сходу знову підтисне і циклон поступиться, опади ймовірні лише місцями в західній частині України, а у більшості областей України переважатиме суха погода.

Вітер втримується і напрямком, і силою - 11-го грудня він буде південно-східним, до штормових поривів. Температура повітря найближчої ночі очікується 0-3 градуси морозу, на Сході, а також на Полтавщині, Сумщині, у Дніпрі з районами -3-7 градусів, на Одещині та в Криму +2+6 градусів, - розповіла синоптиця.

За її інформацією, протягом дня стовпчики термометрів коливатимуться в межах нуля градусів, на Сході буде до 2 морозу, на Заході та Півдні +3+8 градусів.

У Києві п'ятниця очікується вологою, проте вдень опади припиняться. Вітер все одно залишається ще рвучким, некомфортним, східний, південно-східний. Вночі ще трохи підморозить - ожеледиця, а протягом дня потепліє до +1 градуса, - повідомила вона.

Читайте також

За прогнозом Діденко, вихідними побільшає опадів, а в неділю знову антициклон відсуне мокрий сніг та дощ західніше.

Нагадаємо, Державна служба з надзвичайних ситуацій України (ДСНС) опублікувала попередження про погіршення погодних умов.

Посилаючись на дані Укргідрометцентру, ДСНС повідомляє, що сьогодні, 10 грудня, вночі на заході та півдні країни, вдень у більшості областей країни пориви вітру  сягатимуть 15-20 м/с.