Лубінець назвав судову систему в Україні неефективною і корупційною

Така система стримує розвиток суспільства і держави
Ексклюзив
Лубінець назвав судову систему в Україні неефективною і корупційною
Дмитро Лубінець (фото: УНІАН)
15 Червня 2021, 13:55
читать на русском

Народний депутат України Дмитро Лубінець розповів, наскільки вільне в Україні суспільство і наскільки воно обізнане у своїх правах.

Про це він сказав в ексклюзивному інтерв'ю Парламент.UA.

У нас не настільки вільне суспільство, наскільки могло б бути. В першу чергу я це пов’язую з діяльністю правоохоронних органів та судової системи. Судова система - неефективна, непрозора і корупційна: це те, що максимально стримує розвиток суспільства і держави у цілому, - заявив нардеп.

За його словами, люди забувають, що окрім прав, вони мають ще й обов’язки.

 Так ось у нас дуже часто трапляються випадки, коли люди знають свої права, але не знають або удають, що не знають свої обов’язки. У нас в державі точно немає передумов, щоб ми перетворились на країну, де неможливий вільний розвиток особистості чи суспільства. Ми точно ніколи не станемо ні Російською Федерацією, ні Білоруссю, бо це неможливо для української нації, - заявив Лубінець.

Він також додав, що українці занадто вільно розвивались століттями, щоб в один момент їм заборонили, наприклад, виходити на протести. Для прикладу навів Януковича.

Нагадаємо, що першим потужним тестом переформатування правоохоронної та судової системи є справа народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука.

1