Луганщина стає другим Маріуполем: сили оборони стримують атаки ворога

ЗСУ не дають окупантам взяти регіон у кільце
Важливо
Луганщина стає другим Маріуполем: сили оборони стримують атаки ворога
Наслідки обстрілу Луганщини Фото: https://www.facebook.com/policeLG
10 Травня 2022, 13:31
читать на русском

Українські захисники в Луганській області стримують навалу російських бойовиків, аби вони не змогли взяти регіон у кільце.

Про це заявив голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай.

Він назвав область таким же форпостом, як і Маріуполь в Донецькій області.

Луганська область у цьому випадку є таким самим форпостом, як і Маріуполь. Ми стримуємо безліч орків просто на собі, не пропускаємо їх далі. Ми можемо в принципі локально навіть звільнити десь один або два населені пункти і потихеньку йти в контрнаступ. Навіщо? Нам треба одержати перемогу не над селом якимось і не захопити або повернути якісь там наші території, які в тимчасовій окупації. Нам треба виграти війну. Тому поки ми стримуємо цю величезну навалу орків, наші бригади в сусідніх областях розширюють фланги, не дають можливості зробити кільце.

Очільник області (досьє Гайдая) також зазначив, що наразі триває "полювання на рашистів у Білогорівці" - територія майже зачищена.

У Білогорівці продовжується зачистка території від орків, які переправилися річкою: самі понтони та вся їхня техніка вже знищені. На нашому березі опинилися близько 80 рашистів, полювання триває, залишилося трохи. Точаться бої в селах Гірської громади. Лінія оборони стабільна, проривів немає. Воєводівка повністю під українським контролем. В Рубіжному росіяни теж не просунулися, - сказав Гайдай.

Він вважає, що рашисти планують відрізати Луганщину від інших областей, закрити дорогу, якою проходить евакуація та завозяться гумвантажі.

Гайдай розповів, що у Шипіловому досі під завалами будинку перебуває понад 10 людей. Поліцейських, які прямували на порятунок до них, обстріляли. Один правоохоронець отримав поранення.

Щільні обстріли вільних населених пунктів області повністю заблокували роботу оперативних служб. Рятувальники досі не можуть потрапити до школи у Білогорівці та заваленому будинку в Шипіловому. Поліцейських по дорозі до 11 людей, які, можливо, ще живі, орки обстріляли. Одного поліцейського поранено. Довелося повернутися. Чекаємо на тишу, аби нарешті дістати людей.

У ДСНС повідомили, що міста і села Луганщини потерпають від постійних обстрілів. Армія російських окупантів гатить по всім службам екстреного реагування, щоб ніхто не допомагав мирному населенню.

Через потужність обстрілів неможливо доїхати до Білогорівки та Шипілового, щоб дістати людей з-під завалів, які там знаходяться з 8 травня. Крім того, продовжуються масовані обстріли Тошківки, Нижнього, Рубіжного, Воєводівки, Білогорівки. Гучно і в Сєвєродонецьку і Лисичанську. У Сєвєродонецьку та Лисичанську російські загарбники влучили у житлові будинки, також в обласному центрі вгатили по будівлі Нацполіції, - зазначають рятувальники.

Поліція інформує, що минулої доби окупанти 22 рази обстрілювали населені пункти області. Є загиблі та поранені місцеві мешканці.

Нагадаємо, 9 травня у Луганській області розпочалися "вирішальні" бої за "дорогу життя" - гуманітарний коридор, через який відбувається евакуація мирних мешканців регіону.

Читайте також

1