Лукашенко судитиметься з МОК, бо ті не пустили його на Олімпіаду

Президент Білорусі назвав керівництво МОК "бандою"
Лукашенко судитиметься з МОК, бо ті не пустили його на Олімпіаду
Олександр Лукашенко (фото: wikimedia.org)
8 Грудня 2020, 14:48
читать на русском

Президент Білорусі Олександр Лукашенко обізвав голову і членів міжнародного олімпійського комітету "бандою" і заявив про наміри судитися з МОК через те, що організація запровадила санкції проти нього та білоруських атлетів.

Про це повідомило Радіо "Свобода".

Як розповіли журналісти, сьогодні, 8 грудня, Лукашенко прибув з перевіркою до  Ступецької центральної районної лікарні. Там він виступав перед колективом закладу і з проблем білоруської медицини раптом перейшов до міжнародного олімпійського комітету, який напередодні, 7 грудня, запровадив санкції проти нього та Національного олімпійського комітету Білорусі.

Треба нам звернутися в суд. Нехай Бах і банда розкажуть, у чому моя вина, що я свою країну захищаю?! Участь у цих заходах я 25 років не брав, переживу і далі. Але ви що, зібрали всі країни і прийняли рішення? І добре я, навіщо дітей чіпаєте? Немає справедливості в світі. Якщо ти справедливу політику будуєш - будеш ворогом, - процитував Лукашенка Telegram-канал "Пул Первого".

Слід зазначити, що слова Лукашенка про те, що він 25 років не брав участі в Іграх, є неправдою. Вперше президент білорусі потрапив на Ігри у далекому 1998 році до японського Нагано, навіть не сповістивши японців про свій візит, чим порушив дипломатичний протокол. Літаку Лукашенка тоді дозволили сісти лише за сприяння російського МЗС. Крім того, Лукашенко відвідував літню Олімпіаду в Пекіні 2008 року та зимову – в Сочі 2014 року.

Читайте також

Нагадаємо, 7 грудня Міжнародний олімпійський комітет (МОК) ввів санкції щодо Лукашенка і Національного олімпійського комітету Білорусі, тимчасово усунувши їх від участі в Олімпійських іграх.

Раніше Лукашенко на зустрічі з колективом шостої міської клінічної лікарні Мінська поділився витягами спецслужб, в яких, за його словами, стверджується, що Україна хотіла "скоріше душити Білорусь".

1