Архієпископ у Канаді оголосив Лукашенкові анафему

Священник назвав Лукашенка колишнім президентом і закликав силовиків не виконувати його накази
Архієпископ у Канаді оголосив Лукашенкові анафему
Олександр Лукашенко (фото: БЕЛТА)
23 Листопада 2020, 08:29
читать на русском

Предстоятель Білоруської православної автокефальної церкви архієпископ Святослав Логін прокляв Олександра Лукашенка та відлучив його від церкви під час богослужіння у соборі св. Кирила Туравського в Торонто.

Як повідомляє "Радіо Свобода - Білорусь", це сталося у неділю, 22 листопада 2020 року.

На богослужінні у соборі в присутності вірян архієпископ Святослав Логін зачитав "Архієрейське послання з оголошенням анафеми колишньому президенту Олександру Лукашенку - диктатору, вбивці і мучителю народу побожного білоруського".

анафема

Анафема Фото: "Радіо Свобода"

Анафема

Анафема Фото: "Радіо Свобода"

У тексті відлучення від церкви зазначено, що "побожний білоруський народ зараз переживає складний час, коли за наказом самозванця - колишнього президента Олександра Лукашенка, одержимого дияволом, наших дітей вбивають і знущаються з наших братів і сестер. Цей кат і його союзники здійснюють криваві розправи над мирними жителями на вулицях і в'язницях столиці Мінська та в різних містах багатостраждальної Білорусі, прославляючи та продовжуючи богобоязливу політику більшовиків, відкрито порушуючи Божі Заповіді".

Читайте також

Далі архієпископ Логін заявив:

...Проголошуємо Анафему колишньому президенту Олександру Лукашенку... Ми закликаємо тих, хто все ще служить його сатанинській силі, не виконувати злочинні накази, бо інакше на вас чекає прокляття ваших нащадків у земному житті і пекло в небесному житті...

У зверненні також йдеться, що архієпископ і священники БАПЦ моляться "за здоров’я поранених і в’язнів, а також за вбитих мирних протестувальників - захисників Білорусі, страждання і жертви яких не марні".

Нагадаємо, у Білорусі вже четвертий місяць проходять масові акції протесту незгодних з підсумками президентських виборів, які відбулися 9 серпня. Під час протестів силовики у країні діють жорстко, затримуючи громадян, застосовуючи до них насилля.

Створена у республіці Координаційна рада опозиції закликає продовжувати протести, влада заявляє про необхідність припинити незаконні акції.

1