"Наша Ніва": За час президентської кампанії і протестів у Білорусі відбулося 13 350 затримань

Піком затримань стали дні 9-12 серпня, коли арештували 6700 активістів
"Наша Ніва": За час президентської кампанії і протестів у Білорусі відбулося 13 350 затримань
Масові протести (фото: TUT.By)
5 Жовтня 2020, 17:06
читать на русском

З початку протестних акцій в Білорусі було затримано щонайменше 13 550 активістів. Про це повідомляє білоруське видання "Наша Ніва".

З урахуванням 317 затриманих в неділю, 4 жовтня, і затримань на минулому тижні, всього в Білорусі за час президентської кампанії і протестів проти фальсифікації виборів відбулося, як мінімум, 13 550 затримань, - йдеться у повідомленні.

Видання отримало таке число, додавши дані Міністерства внутрішніх справ Білорусі за окремі дні від початку протестів. В ті дні, коли дані МВС не публікувалися, зараховано число, підраховане правозахисниками.

Читайте також

Повідомляється, що піком затримань стали дні 9-12 серпня, коли, за даними МВС, затримали 6700 чоловік (точних цифр за ті дні МВС не надало).

Щоб люди в інших країнах могли уявити собі масштаби поліцейських операцій в Білорусі в проекції на чисельність населення, дана кількість затримань відповідає приблизно 205 000 на пропорції до населення Росії, 60 000 - для Польщі або України. У будь-якому випадку, це найбільший хапун в історії Білорусі, - зазначає "Наша Ніва".

Читайте також

Нагадаємо, 23 вересня Олександр Лукашенко провів таємну інавгурацію в Палаці Незалежності в Мінську.  Церемонію інавгурації провели на тлі протестів у Білорусі.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна не визнає легітимною інавгурацію президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Як повідомляє правозахисний центр "Весна", під час протестів у Білорусі 4 жовтня затримані щонайменше 200 людей.

1