Правозахисники заявили про майже 400 затриманих на акціях у Білорусі

Більшість активістів була затримана в Мінську
Правозахисники заявили про майже 400 затриманих на акціях у Білорусі
Протести у Мінську Фото: TUT.by
23 Листопада 2020, 06:58
читать на русском

У неділю, 22 листопада, під час протестних акцій у Білорусі силовики затримали понад 370 осіб. Переважна більшість із них була затримана в Мінську, у Боровлянах, Гродно, Пінську, Заславлі, Бресті, у Новополоцьку.

Як повідомляє правозахисний центр "Весна", список затриманих доповнюється та оновлюється.

Станом на шосту годину ранку 23 листопада у списку "Весни" вже 374 прізвища.

Раніше в Мінську очевидці повідомили про застосування світло-шумових гранат співробітниками міліції.

Читайте також

У МВС республіки підтвердили, що правоохоронні органи використовували спецзасоби проти порушників громадського порядку. Зазначалося, що люди виходили на проїжджу частину, блокуючи рух автотранспорту, а також чинили опір співробітникам міліції при затриманні.

Нагадаємо, у Білорусії вже четвертий місяць проходять масові акції протесту незгодних з підсумками президентських виборів, які відбулися 9 серпня.

За даними ЦВК, перемогу на них з 80,10% голосів здобув чинний президент Олександр Лукашенко. Друге місце зайняла Світлана Тіхановська з 10,12% голосів. Вона не визнала ці результати та покинула країну. Створена у республіці Координаційна рада опозиції закликає продовжувати протести, влада заявляє про необхідність припинити незаконні акції.

23 вересня Олександр Лукашенко провів таємну інавгурацію в Палаці Незалежності в Мінську.  Церемонію інавгурації провели на тлі протестів у Білорусі.

Легітимність Олександра Лукашенка як президента Білорусі не визнають країни ЄС, США та Україна. В той час, як Росія та Китай одразу схвалили інавгурацію.