Лукашенко вигадав фейк про начебто вбивства білоруських далекобійників в Україні

Картопляна голова додала, що у цих загиблих людей також вирізали органи
Лукашенко вигадав фейк про начебто вбивства білоруських далекобійників в Україні
Фото: сайт президента Білорусі
3 Липня 2022, 08:19
читать на русском

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вигадав фейк про начебто вбивства білоруських далекобійників в Україні. Виявилося, що ці люди загинули внаслідок російського авіаудару.

Про це повідомляє "БЕЛТА".

Зазначається, що 2 липня, під час урочистого заходу з нагоди Дня незалежності Білорусі, Лукашенко заявив про те, що Україна нібито захопила в полон кілька десятків білоруських далекобійників. У цих людей відібрали автомобілі, а двоє з них взагалі загинули.

А потім сказали, що це було бомбардування росіян, і вони загинули. Вирізали у загиблих людей з трупів органи, щоб не було видно, що вони застрелили. Але наші розібралися. Це що, націоналізм? Це нацизм? Це фашизм, – розповів черговий фейк самопроголошений президент.

Зауважимо, насправді двоє далекобійників з Мозиря Дмитро Шилець та Іван Рогов 10 березня загинули внаслідок російського авіаудару в Коростені Житомирської області. Вони перебували на стоянці фур, коли російські снаряди влучили у них.

Нагадаємо, що радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко вважає, що білоруські військові не підуть в наступ на Україну через недостатню кількість військ.

1