Лукашенко заявив, що Білорусь розгортає на південному кордоні цілу армію (відео)

За його словами, першими війська почали стягувати українці
24 Січня, 16:12 280

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко попередив, що країна розгортає на південному кордоні цілу армію.

Про це пише БЕЛТА. Білоруський лідер додав, що органами прикордонної служби, зокрема у взаємодії з Міністерством оборони, продовжиться планове нарощування ресурсів, включно з мобілізаційними.

На півдні Білорусі нам доведеться розгорнути цілий контингент білоруської армії. Про це ми у Лунінці говорили. І це не пов'язано з жодною окупацією. Ми просто хочемо захистити наш південний кордон. ... Не ми першими почали звертати увагу на наш південний кордон. Українці почали стягувати війська. Не розумію – навіщо, - заявив Лукашенко.

Лукашенко зазначив, що добу тому до нього довели загрозливу позицію Державного департаменту США. Американська сторона нібито загрожує Білорусі санкціями за розміщення військ РФ.

Нагадаємо, що російська військова техніка з Далекого сходу поступово прибуває до Білорусі — однак лише частина її рухається до заявлених для навчань полігонів — решта зупинилася під Гомелем, у районі за 40 кілометрів від Чернігівської області та за 200 кілометрів до столиці.

Читайте також