Лукашенко заявив, що Білорусь розгортає на південному кордоні цілу армію (відео)

За його словами, першими війська почали стягувати українці
Лукашенко заявив, що Білорусь розгортає на південному кордоні цілу армію (відео)
Кордон Білорусі / Фото: belta.by
24 Січня 2022, 16:12
читать на русском

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко попередив, що країна розгортає на південному кордоні цілу армію.

Про це пише БЕЛТА. Білоруський лідер додав, що органами прикордонної служби, зокрема у взаємодії з Міністерством оборони, продовжиться планове нарощування ресурсів, включно з мобілізаційними.

На півдні Білорусі нам доведеться розгорнути цілий контингент білоруської армії. Про це ми у Лунінці говорили. І це не пов'язано з жодною окупацією. Ми просто хочемо захистити наш південний кордон. ... Не ми першими почали звертати увагу на наш південний кордон. Українці почали стягувати війська. Не розумію – навіщо, - заявив Лукашенко.

Лукашенко зазначив, що добу тому до нього довели загрозливу позицію Державного департаменту США. Американська сторона нібито загрожує Білорусі санкціями за розміщення військ РФ.

Нагадаємо, що російська військова техніка з Далекого сходу поступово прибуває до Білорусі — однак лише частина її рухається до заявлених для навчань полігонів — решта зупинилася під Гомелем, у районі за 40 кілометрів від Чернігівської області та за 200 кілометрів до столиці.

Читайте також