Львівська область може потрапити до "червоної" зони - Степанов

Вже понад 50% зайнятих ліжок, з них 43% - з киснем
13 Березня, 05:04 249

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що Львівська область наближається до "червоної" зони карантину через зростання кількості хворих на коронавірус.

Про це глава МОЗ заявив під час брифінгу у п'ятницю, 12 березня.

За його словами, ситуація в регіоні викликає занепокоєння, оскільки кількість хворих зростає.

Зростає кількість хворих, як наслідок, зростає кількість людей, які госпіталізуються. Вже понад 50% зайнятих ліжок, з них 43% - з киснем. Тобто на сьогодні область впевнено рухається до "червоного" рівня епідемічної небезпеки, - зазначив він.

Степанов (досьє Максима Степанова) зазначив, що в органів місцевого самоврядування є відповідні можливості ввести певні обмежувальні заходи, які б стримували розвиток COVID-19, і водночас могли б не допустити переходу до "червоної" зони.

Читайте також


Контекст. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні та в усьому світі почалася третя хвиля пандемії COVID-19. Своєю чергою, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що медична система України готова до цього.

Як повідомили науковці, весняна хвиля COVID-19 буде значно вища і стрімкіша, ніж осіння, та може стати національною катастрофою.

Читайте більше у нашому матеріалі: Минув рік з коронавірусом, але висновків не зробили: чому Україну чекає новий локдаун.