Львівська область може потрапити до "червоної" зони - Степанов

Вже понад 50% зайнятих ліжок, з них 43% - з киснем
Львівська область може потрапити до "червоної" зони - Степанов
Коронавірус, люди в масках Фото: УНІАН
13 Березня 2021, 05:04
читать на русском

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що Львівська область наближається до "червоної" зони карантину через зростання кількості хворих на коронавірус.

Про це глава МОЗ заявив під час брифінгу у п'ятницю, 12 березня.

За його словами, ситуація в регіоні викликає занепокоєння, оскільки кількість хворих зростає.

Зростає кількість хворих, як наслідок, зростає кількість людей, які госпіталізуються. Вже понад 50% зайнятих ліжок, з них 43% - з киснем. Тобто на сьогодні область впевнено рухається до "червоного" рівня епідемічної небезпеки, - зазначив він.

Степанов (досьє Максима Степанова) зазначив, що в органів місцевого самоврядування є відповідні можливості ввести певні обмежувальні заходи, які б стримували розвиток COVID-19, і водночас могли б не допустити переходу до "червоної" зони.

Читайте також


Контекст. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні та в усьому світі почалася третя хвиля пандемії COVID-19. Своєю чергою, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що медична система України готова до цього.

Як повідомили науковці, весняна хвиля COVID-19 буде значно вища і стрімкіша, ніж осіння, та може стати національною катастрофою.

Читайте більше у нашому матеріалі: Минув рік з коронавірусом, але висновків не зробили: чому Україну чекає новий локдаун.

1