Ляшко не вбачає загрозу у фестивалях, які зараз відбуваються в Україні

Динаміки зростання захворюваності немає
Ляшко не вбачає загрозу у фестивалях, які зараз відбуваються в Україні
Музичний фестиваль Atlas Weekend 2021 (фото: УНІАН)
15 Липня 2021, 11:45
читать на русском

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко вважає, що ситуація з коронавірусом в Україні стабільна та під контролем. Показники відповідають зеленому рівню, а динаміки зростання немає, попри проведення фестивалів.

Про це Ляшко сказав в інтерв'ю РБК-Україна.

Зараз у нас ситуація в Україні стабільна, рівень захворюваності продовжує знижуватися. Сьогодні, зважаючи на всі показники тестування, які в нас є, ми відповідаємо європейським критеріям по тестуванню. Тому можемо говорити, що в нас ситуація під контролем і ми відповідаємо зеленому рівню. В усіх наших сусідів також ще немає динаміки зростання. Ми бачимо, що "горить" Захід Європи, - зазначив міністр.

Глава МОЗ (досьє Віктора Ляшка) зазначив, що поки ті карантинні обмеження, які є, адекватні до епідситуації. Але постанова про карантин у нас діє. І у тому випадку, якщо буде зростання за показниками, то певні області переводитимуть в інший рівень епідемічної небезпеки (жовтий, помаранчевий, червоний).

За його словами, адаптивний карантин продовжуватимуть дотримуватися, якщо буде зростання випадків. Він також показав свою дієвість і ефективність.

Нагадаємо, за добу 14 липня в Україні зафіксовано 623 нові підтверджені випадки коронавірусної хвороби COVID-19 (13 липня було 547). Серед нових хворих 37 дітей та 12 медпрацівників.

Читайте також

1