Ляшко розповів, чи звільнятимуть працівників за відмову від обов'язкової COVID-вакцинації

Відповідний наказ МОЗ ще не погодили в центральних органах виконавчої влади
Головне
Ляшко розповів, чи звільнятимуть працівників за відмову від обов'язкової COVID-вакцинації
Віктор Ляшко (фото: УНІАН)
30 Вересня 2021, 21:17
читать на русском

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що працівників окремих професій, які підлягають обов'язковій вакцинації від COVID-19, не будуть звільняти з роботи.

Про це міністр сказав в ефірі Еспресо.

Втім, за його словами, невакцинованих працівників будуть відстороняти від роботи без збереження заробітної плати на період дії карантину, але зі збереженням місця.

Ми не говоримо про звільнення, ми говоримо про те, що коли обов’язково відстороняються від роботи без збереження заробітної плати, це ключове — відсторонення без збереження. Але місце роботи зберігається за людиною. Ми говоримо про те, що відсторонятимемо на період дії карантину, скільки буде тривати карантин, стільки людина не може працювати на цій посаді, якщо вона не вакцинується проти коронавірусної хвороби, - зазначив глава МОЗ.

Ляшко наголосив, що відповідний наказ МОЗ ще має пройти також погодження в центральних органах виконавчої влади та реєстрацію Міністерством юстиції України.

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров’я хоче зробити обов'язковою вакцинацію для окремих професій. Зокрема, вихователів, вчителів шкіл, коледжів та профтехів. Наразі до цього списку додали і викладачів вищих навчальних закладів.

Читайте також

1