Любитель Болгарії та елітних авто Торохтій замінив Балогу у депутатській групі "За майбутнє"

Раніше Торохтія вигнали з фракції "Слуга народу"
Любитель Болгарії та елітних авто Торохтій замінив Балогу у депутатській групі "За майбутнє"
Богдан Торохтій
20 Грудня 2023, 20:50
читать на русском

Народний депутат Віктор Балога вийшов із депутатської групи "За майбутнє", а позафракційний нардеп Богдан Торохтій увійшов до неї.

Про це повідомила співголова фракції "Євросолідарність" Ірина Геращенко в Telegram

"Колишній слуга Богдан Торохтій увійшов до групи "За майбутнє", врятувавши її від розпаду", - написала Геращенко.

Раніше журналісти Bihus.Info зафіксували, як народний депутат Богдан Торохтій використовує придбаний у березні 2023 року Mercedes-Benz EQS, та знайшли докази виїзду на море за кордон під час воєнного стану. Пізніше Левченко заявила, що її статки дозволяють купувати автомобілі. Після повномасштабного російського вторгнення родина Торохтія встигла змінити три автомобілі, усі вони купувались на ім’я його дружини Аліни Левченко. Дружина — донька футбольного тренера Віталія Левченка, колишня помічниця нардепа Сергія Капліна та колишня радниця ексміністра інфраструктури Володимира Омеляна.

Також Аліна Левченко у серпні 2022 року придбала квартиру та приміщення в Болгарії, у курортному місті Несебр. Ще через кілька місяців вона купила квартиру і паркомісце на Печерську в Києві. Ринкова вартість такої квартири у стані після будівельників становить 114 тис. доларів. Паркомісця – 30 тис. доларів.

Нагадаємо, у парламенті зареєстрували законопроєкт №10324 "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо кількісного складу депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України". Згідно з текстом законопроєкту, опублікованому на сайті ВР, ініціатори документа пропонують змінити мінімальну кількість депутатів у фракціях. ця проблема постала перед нардепами після того. як у Раді почався масовий "мандатопад".

Зокрема, пропонується, що на час дії воєнного стану та протягом 90 дні з моменту його скасування мінімальне число депутатів у фракції має бути 14. Якщо ж туди входить менше народних обранців, то через 15 днів після дня настання такого факту глава Верховної Ради має оголосити таку фракцію розпущеною.

Згідно з чинним регламентом, кількість осіб у фракції (депутатській групі) не може бути меншою, ніж кількість осіб у найменшій фракції, що сформована протягом першої сесії.

Ініціаторами законопроєкту є депутати з фракції "Слуга народу", а також з груп "Відродження України" та "За майбутнє".

Читайте також