Люди ховалися у підвалах та льохах: бойовики обстріляли селище Тарамчук на Донбасі

Наразі невідомо, чи є жертви серед мирного населення
Важливо
Люди ховалися у підвалах та льохах: бойовики обстріляли селище Тарамчук на Донбасі
Наслідки обстрілу окупантів у селищі Тарамчук (фото: Евгений Каплин у Facebook)
13 Липня 2021, 15:49
читать на русском

Бойовики на Донбасі вранці 13 липня обстріляли селище Тарамчук, що під Мар'їнкою, з важкого озброєння. Мирним жителям довелося ховатися у підвалах та льохах.

Про це повідомив керівник Гуманітарної місії допомоги мирному населенню у зоні військового конфлікту "Проліска" Євген Каплін на своїй сторінці у Facebook.

Сьогодні, вперше з 2016-го року, під вогнем з важкого озброєння виявився контрольований Збройними силами України селище Тарамчук під Мар'їнкою (Вугледарська ОТГ). 37 мирних жителів, що залишаються в населеному пункті, провели в підвалах і льохах близько години, - написав він.

За його словами, обстріл населеного пункту почався о 7:35. Наразі невідомо, чи є жертви серед мирного населення. Але було пошкоджено покрівлі та скління в трьох приватних будинках.

На території житлових масивів селища та на городах утворилося 16 воронок, ще приблизно стільки ж снарядів вибухнули за межами населеного пункту поблизу його околиць.

Через пошкодження трансформатора та ліній електропередач люди залишились без електроенергії. Наразі фахівці готові приступити до відновлення пошкодженої інфраструктури після надання письмових гарантій припинення вогню.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський вважає, що для завершення війни на сході України необхідна політична воля Кремля, оскільки наша держава до цього готова.

Читайте також

1