"Люди нічого не потребують": орки не пропустили український гумвантаж в Енергодар

На першому рашистському блокпості автівки з гумвантажем розвернули
"Люди нічого не потребують": орки не пропустили український гумвантаж в Енергодар
Російські солдати Фото: Getty Images
4 Вересня 2022, 12:25
читать на русском

Російські орки не пропустили український гуманітарний вантаж в тимчасово окупований Енергодар у Запорізькій області.

Про це повідомив мер Енергодара Дмитро Орлов в Telegram.

Окупанти не пропустили в Енергодар організований нами гуманітарний вантаж. Він мав приїхати в місто ще вчора, але цього не сталося. Сьогоднішня повторна спроба таки довезти людям необхідні їм речі теж не мала результату. Рашисти просто розвернули автівки з гумвантажем назад. Основний аргумент від них на першому ж рашистському блокпості - "Енергодар ні в чому немає потреби, у місцевих мешканців є все і навіть більше", - сказав Дмитро Орлов.

Він зазначив, що у складі гуманітарного вантажу були необхідні людям речі: памперси для дітей та лежачих дорослих, гігієнічні набори для багатодітних сімей та людей з інвалідністю, продукти харчування для соціально незахищених категорій родин. Також українська сторона зібрала велику кількість адресних посилок зі специфічними ліками, які необхідні людям із певними захворюваннями.

Також у складі українського гумвантажу було тисячу квадратних метрів спеціальної захисної тканини для тимчасового ремонту вікон, що зазнали пошкоджень після ворожих обстрілів.

Але окупанти думають, що краще знають, що потрібно чи не потрібно енергодарцям. Вони роблять все, щоб заблокувати місто від всього цивілізованого світу, - додав Орлов.

Нагадаємо, на початку серпня у тимчасово окупованому Енергодарі російські орки почали проводити примусову паспортизацію.

Читайте також

1