В Енергодарі перед візитом місії МАГАТЕ зникли світло і мобільний зв'язок

На вулицях немає машин і людей, а більшість магазинів зачинені в місті
В Енергодарі перед візитом місії МАГАТЕ зникли світло і мобільний зв'язок
МАГАТЕ / Фото: Associated Press
1 Вересня 2022, 12:50
читать на русском

В Енергодарі перед візитом МАГАТЕ зникли мобільний зв'язок та енергопостачання після ранкових обстрілів росіян.

Про це повідомляють пропагандистські російські ЗМІ.

Зазначається, що на вулицях немає машин і людей, а більшість магазинів зачинені в місті. Також в Енергодарі зник мобільний зв'язок.

Як пишуть ЗМІ з посиланням на представника МАГАТЕ, прибуття місії агентства на Запорізьку АЕС затримується на три години.

За словами радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка, росія завдає демонстративних ударів по Енергодару, щоб звинуватити в цьому Україну.

Зруйновані будинки. Це демонстрація справжньої "зацікавленості" росії у перевірці. І це ще один доказ справжньої ваги російських "гарантій" для будь-яких посередників, - прокоментував обстріл Енергодару на тлі місії МАГАТЕ Подоляк у Twitter.

Нагадаємо, що 30 серпня місія Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) приїхала до Києва перед візитом на окуповану орками Запорізьку АЕС. Цього ж дня президент України Володимир Зеленський зустрівся з генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі.

Гауляйтер Запоріжжя Володимир Рогов відмовив місії МАГАТЕ у видачі спеціальних пропусків, тому міжнародним інспекторам доведеться вистояти чергу, щоб потрапити до Запорізької області.

31 серпня місія МАГАТЕ прибула до Запоріжжя близько 15:00. Вона має проінспектувати захоплену російськими військами Запорізьку АЕС.

Вранці 1 серпня росіяни почали вести артобстріл заздалегідь погодженого маршруту місії МАГАТЕ із Запоріжжя до ЗАЕС. Проте місія все одно вирушила на атомну електростанцію.

Читайте також

1