Місія МАГАТЕ не може потрапити на ЗАЕС: росіяни обстрілюють маршрут

Окупанти від ранку 1 вересня обстрілюють Енергодар з мінометів, автоматів і гатять снарядами
Головне
Місія МАГАТЕ не може потрапити на ЗАЕС: росіяни обстрілюють маршрут
Запорізька АЕС Фото: https://t.me/znppatom/1135
1 Вересня 2022, 09:56
читать на русском

Росіяни ведуть артобстріл заздалегідь погодженого маршруту місії МАГАТЕ із Запоріжжя до ЗАЕС.

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух у Telegram.

За його словами, передова група ООН не може продовжити рух з міркувань безпеки. Україна продовжує докладати зусиль для організації безпечного доступу міжнародної місії МАГАТЕ до ЗАЕС.

Вимагаємо від РФ припинити провокації і надати безперешкодний доступ МАГАТЕ до українського ядерного об'єкта, - написав Старух.

Міський голова Дмитро Орлов повідомив, що окупанти від ранку 1 вересня обстрілюють Енергодар з мінометів, автоматів і гатять снарядами, залучили авіацію (над містом кружляють гелікоптери). Вже відомо про загиблих та поранених внаслідок їхніх обстрілів.

Надходить інформація про влучення в житлові будинки по вулиці Центральна, Воїнів-Інтернаціоналістів, Курчатова. В приватні присадибні будинки в кооперативах в передмісті. В приймальний покій СМСЧ, магазин, дитячі садочки, - наголосив Орлов.

Нагадаємо, що 30 серпня місія Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) приїхала до Києва перед візитом на окуповану орками Запорізьку АЕС. Цього ж дня президент України Володимир Зеленський зустрівся з генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі.

Гауляйтер Запоріжжя Володимир Рогов відмовив місії МАГАТЕ у видачі спеціальних пропусків, тому міжнародним інспекторам доведеться вистояти чергу, щоб потрапити до Запорізької області.

31 серпня місія МАГАТЕ прибула до Запоріжжя близько 15:00. Вона має проінспектувати захоплену російськими військами Запорізьку АЕС.

Читайте також