Люди, які перехворіли на COVID, можуть продовжувати поширювати інфекцію

Залишки коронавірусу можуть залишатися у пацієнта, а тому він залишається заразним
Люди, які перехворіли на COVID, можуть продовжувати поширювати інфекцію
Коронавірус (фото: Pexels)
17 Січня 2021, 23:29
читать на русском

Результати дослідження управління з охорони громадського здоров'я Англії свідчать про те, що природний імунітет після перенесеного коронавірусу на 83% частіше захищає від повторного інфікування, якщо порівнювати його з імунітетом тих, хто не хворів.

Як повідомляє Reuters, вчені довели: люди, які перехворіли навесні минулого року, вже тепер схильні до ризику повторного захворювання, а деякі з них зберігають велику кількість вірусних частинок і здатні передавати їх іншим.

Залишки вірусу можуть залишатися в носі та горлі. Люди, які перехворіли на коронавірус, можуть мати імунітет щонайменше п'ять місяців. Через це ті, хто переніс COVID-19 під час першої хвилі, ризикують знову захворіти... Водночас наявність антитіл в організмі того, хто перехворів, не гарантує, що він не буде й далі поширювачем вірусу, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Нагадаємо, завідувач лабораторії імунореабілітології Інституту імунології та мікробіології ім. Мечникова Андрій Волянський заявив, що ПЛР-тестування на COVID-19 є важливим не стільки для постановки діагнозу, скільки для його зняття, оскільки 10% людей, котрі одужали, продовжують виділяти вірус за відсутності симптоматики.

За його словами, після одужання багато інфікованих продовжують виділяти вірус. У величезної кількості заражених немає симптоматики, але вони також виділяють вірус.

Читайте також наш матеріал: Масове тестування може перемогти коронавірус: чому в Україні цього не роблять