Лютий почнеться дощами - прогноз синоптиків

По всій території України збережеться плюсова температура
Лютий почнеться дощами - прогноз синоптиків
дощ, сніг
1 Лютого 2024, 08:40
читать на русском

1 лютого у західних областях України очікується сніг з дощем, 2 лютого така погода пошириться також на північні, східні та південні регіони, а 3 лютого по всій країні прогнозують дощі, на сході − з мокрим снігом.

Про це повідомив Укргідрометцентр.

"1 лютого переважно без опадів, лише у західних та Житомирській областях вдень невеликий мокрий сніг та дощ; температура вночі від 2° тепла до 3° морозу, у південних, Івано-Франківській та Чернівецькій областях 2-7° морозу, вдень 1-6° тепла; в Карпатах вночі 3-8° морозу, вдень 0-5° морозу". - пишуть синоптики.

Вітер переважно північно-західний, 5-10 м/с.

У Києві в четвер вночі +1°…-1°, вдень +3°…+5°, без опадів, вітер південно-східний 7-12 м/с.

2 лютого в Україні, крім півдня, місцями невеликий мокрий сніг, температура вночі та вдень від 2° морозу до 3° тепла.

У столиці у п’ятницю вночі та вдень 0°…+2°, вночі невеликий сніг, вдень переважено без опадів, вітер північно-східний 5-10 м/с.

3 лютого в більшості областей помірний мокрий сніг та дощ, на дорогах західних, північних та північно-східних областей місцями ожеледиця. Вночі на північному сході та сході країни 1-6° морозу, вдень на Правобережжі 1-6° тепла. Вітер переважно північно-західний, 7-12 м/с.

У Києві в суботу вночі 0°…+2°, сніг з переходом у дощ, вдень +3°…+5°, дощ, вітер південно-східний 7-12 м/с.

Нагадаємо, за довгостроковим прогнозом синоптиків початок лютого буде з невеликим похолоданням. Вночі очікується суцільний мінус, а вдень тепліше: близько 0° C. Із середини першої десятиденки вдень температура підвищиться, а ночі будуть здебільшого із знаком "мінус". Опади в цей час помірні, в окремі дні буде досить вітряно.

Середина місяця характеризуватися частими змінами погоди і температури. В окремі дні будуть спостерігатися досить сильні пориви вітру. На початку цієї декади очікується похолодання: різке зниження температури спостерігатиметься вночі, а вдень утримається досить помірна температура. Потім посиляться опади, а після цього температура знову знизиться на два-три дні. Кінцівка другої декади здивує різким потеплінням.

Потепління спостерігатиметься і на початку останньої 9-денки лютого. Далі ще в окремі дні буде спостерігатися морозна температура, хоча це більше стосується ночей, а вдень буде плюс або близько нуля. Опадів буде не багато.

Читайте також

1