Має російський паспорт: ДБР ініціювало відсторонення від посади заступника голови Харківської облради

Питання відсторонення чиновника від посади Харківська облрада розгляне найближчим часом
Важливо
Має російський паспорт: ДБР ініціювало відсторонення від посади заступника голови Харківської облради
Фото: з відкритих джерел

ДБР ініціювало відсторонення від посади заступника голови Харківської обласної ради, який має російський паспорт, посвідчення водія та податковий номер.

Про це повідомили в ДБР у Telegram.

З початку повномасштабного вторгнення в Україну збройних формувань російської федерації, Державне бюро розслідувань системно відпрацьовує інформацію щодо виявлення громадян, у тому числі працівників правоохоронних органів та представників влади, які можуть бути пособниками країни-агресора. Так, у поле зору працівників Бюро потрапив заступник голови Харківської обласної ради, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що у 2014 році в Севастополі чиновник отримав російський паспорт, посвідчення водія та податковий номер, який потрібен для сплати податків у РФ.

ДБР звернулося до Харківської обласної ради з метою відсторонення посадовця від посади, оскільки чиновник такого рангу має доступ до інформації, пов’язаної з обороною Харківської області та іншої, у тому числі таємної інформації. Наразі питання відсторонення чиновника від посади Харківська обласна рада планує розглянути найближчим часом, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань повідомило про підозру в державній зраді командиру ракетного катера, який у 2014 році зрадив Україну та присягнув збройним силам РФ.

Читайте також

1