Майже 130 мільярдів щомісяця: Шмигаль про витрати на армію

Витрати на місяць під час війни перевищили річний план розтрат
Майже 130 мільярдів щомісяця: Шмигаль про витрати на армію
Війна в Україні / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official/898
4 Липня 2022, 18:48
читать на русском

У 2021 році на утримання й потреби армії скерували 156 мільярдів. А цього року 130 мільярдів гривень – це щомісячна сума, яка необхідна під час війни на наше військо.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв'ю порталу LB.ua.

Якщо у нас утримання армії було близько 156 мільярдів гривень, це був бюджет Збройних Сил України й української армії на рік, то сьогодні близько 130 мільярдів – це щомісячна сума, — зазначив він (досьє Шмигаля).

За його словами, при цьому суттєво зросли соціальні виплати, витрати на розмінування, витрати на термінове відновлення, а також витрати на внутрішньо переміщених осіб.

Ми заплатили понад 30 мільярдів гривень лише в рамках програми єПідтримка, це майже мільярд доларів. І, відповідно, місячний бюджет України складає близько 250 мільярдів гривень, з яких Україна отримує надходженнями від 70 до 100 мільярдів гривень від податкової, від митниці, це наш щомісячний бюджет. Є різниця, яка складає 4-5 мільярдів доларів – це щомісячна потреба, — зауважив прем’єр.

Також Шмигаль повідомив, що Україна домовилась зі своїми партнерами про підтримку на загальну суму у 29 мільярдів доларів.

Нагадаємо, Верховна Рада України дозволила Кабінету міністрів оперативно виділяти кошти з держбюджету на потреби Збройних Сил України без погодження з парламентом.

1