Майже 23 млн українців планують вакцинувати проти COVID-19

Для цього потрібно 40 млн доз вакцини проти COVID-19
Майже 23 млн українців планують вакцинувати проти COVID-19
Вакцина (фото: Pexels)
23 Грудня 2020, 20:04
читать на русском

У Міністерстві охорони здоров'я планують вакцинувати 23 млн українців завдяки впровадженню плану вакцинації від коронавірусу.

Про це розповів головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв'ю "Радіо НВ".

Ляшко (досьє Віктора Ляшка) зазначив, що в Україні уже розпочали підготовку кабінетів щеплення та мобільних бригад, які будуть вакцинувати українців.

Я розумію, що для цього нам треба буде 40 мільйонів доз. І так у нас прописано до першого кварталу 2022 року - за цей період ми готові й зможемо (за допомогою - ред.) спроможностей наших медичних працівників, логістичних (потужностей - ред.) охопити щепленнями 23 млн населення, - розповів він.

За його словами, в державному бюджеті на 2021 рік на вакцини від коронавірусу закладено 2,6 млрд гривень. Також Україна повинна отримати вакцину в рамках механізму COVAX.

Читайте також

Нагадаємо, що оперативний штаб Міністерства охорони здоров’я України з вакцинокерованих інфекцій затвердив план імунізації населення від COVID-19.  Мета цього плану — протягом 2021–2022 років охопити вакцинацією від COVID-19 щонайменше 50 % населення України (20 млн людей).

В Ізраїлі стартувала програма масової вакцинації від коронавірусу, серед щеплених громадян є українці.

1