Майже 60% території Запорізької області тимчасово окупували російські війська, — Старух

На частині регіону тривають бої
Майже 60% території Запорізької області тимчасово окупували російські війська, — Старух
Українські військові, ЗСУ / Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua
6 Червня 2022, 08:47
читать на русском

Під час робочої поїздки на Запоріжжя президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо поточної ситуації в регіоні, де заслухав інформацію від начальника Запорізької обласної військової адміністрації Олександра Старуха, а також військового командування та керівництва управління Національної поліції в області.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Старух заявив, що майже 60% території регіону тимчасово окупували російські війська, на частині тривають бої. За його словами, 77 населених пунктів Запорізької області знеструмлені через бойові дії. Ворог зруйнував 2701 об’єкт інфраструктури, з яких на сьогодні відновлено майже 700.

Також на Запоріжжі створено гуманітарні хаби для прийому мешканців тимчасово окупованих територій та населених пунктів, де тривають бойові дії.

Останні 15 днів найбільша кількість людей приїжджає з Херсонської області. Також прибувають із Маріуполя, – сказав очільник ОВА.

Президент доручив керівництву Запорізької області надати всю необхідну допомогу особам, переміщеним із тимчасово окупованих територій.

Багато людей приїжджає з населених пунктів, які тимчасово окуповані ворогом. Маємо зосередитися на тому, щоб розв'язати їхні побутові проблеми, забезпечити переселенців житлом. Також треба подбати про працевлаштування цих людей. Впевнений, що серед них є кваліфіковані фахівці, – зазначив Зеленський.

Нагадаємо, що у Міністерстві внутрішніх справ наголосили на тому, що українці допомагають, передаючи інформацію про ворога ЗСУ. Там нагадали, які саме дані та по яких областях потрібні українським захисникам.

Читайте також

1