Майже 70% українців планують святкувати 8 березня

29% сказали, що не будуть його святкувати
Майже 70% українців планують святкувати 8 березня
Тюльпани, 8 березня (фото: pexels)
5 Березня 2021, 03:05
читать на русском
Майже 70% українців святкуватимуть Міжнародний жіночий день 8 березня.

Про це свідчать результати всеукраїнського соціологічного опитування "Гендерні ролі та стереотипи".

68% сказали про те, що святкуватимуть це свято, 29% сказали, що не будуть його святкувати. Цікава динаміка за останні 9 років, що у нас зменшується кількість тих, хто святкує цей день, - йдеться у повідомленні.

Зменшення кількості тих, хто святкує 8 Березня, у першу чергу пов’язано з тим, що 14 лютого набуває більшої популярності і це, скажімо так, друге 8 березня.

Читайте також

Крім того, тут звісно, що 8 березня часто асоціюється з певним таким радянським свято, - заявив  заступник директора соціологічної групи "Рейтинг" Любомир Мисів.

Згідно з результатами дослідження, більш важливе свято 8 березня для мешканців Сходу та Півдня і тих, хто перебуває у шлюбі або цивільному шлюбі.

Опитування проведено соціологічною групою "Рейтинг" 27 – 28 лютого 2021 року серед населення України віком від 18 років і старші в усіх областях. Опитано 1500 респондентів шляхом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,5%.

1