Майже десять тисяч доз вакцини Comirnaty/Pfizer зіпсували у Харківський області

На складі порушили холодовий ланцюг транспортування вакцини
Головне
Майже десять тисяч доз вакцини Comirnaty/Pfizer зіпсували у Харківський області
Вакцина проти коронавірусу Pfizer/BioNTech (Comirnaty) Фото: КМДА
15 Липня 2021, 09:36
читать на русском

Наприкінці червня у Харківську область доставили 21 тисячу 600 доз вакцини Comirnaty/Pfizer.

Як повідомляє Департамент охорони здоров'я Харківської обласної державної адміністрації, при отриманні вакцин на складі було зареєстровано порушення холодового ланцюга транспортування вакцини у двох контейнерах (9360 доз).

Отримання кожної партії, що надходить до складу фіксується на відео, яке потім направляється до ДП "Укрмедпостач". 1 липня 2021 року були направлені відповідні листи до ДП та до міністерства охорони здоров’я України. Вакцини з виявленням порушення холодового ланцюгу транспортування були переміщені до зони карантину та згодом повернені до ДП "Укрмедпостач", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вакцини з зафіксованим порушенням транспортування не були поставлені на облік до Харківської області.

Харківська обласна державна адміністрація разом з Департаментом охорони здоров’я ХОДА пильно стежить за дотриманням усіх вимог транспортування та зберігання доз вакцин та в жодному разі не допустить використання протермінованих вакцин та вакцин з порушенням холодового ланцюгу транспортування у вакцинуванні населення Харківської області, - кажуть у департаменті охорони здоров'я.

Нагадаємо, у квітні в Івано-Франківській області зіпсували майже 500 доз вакцини Covishield від коронавірусу. Причиною втрати вакцин стала відсутність градуювання на флаконах з Covishield, і медики не використовували залишкову дозу, оскільки думали, що вона менша за інші.

Читайте також