Майже немає вцілілих об’єктів життєзабезпечення: вся Луганщина залишилася без води та електрики

Газ є у 21 тисячі абонентів області
Майже немає вцілілих об’єктів життєзабезпечення: вся Луганщина залишилася без води та електрики
Наслідки обстрілу Луганщини Фото: https://www.facebook.com/policeLG
12 Травня 2022, 11:44
читать на русском

Усі жителі Луганської області залишилися без води та електрики через пошкодження майже всіх об'єктів життєзабезпечення.

Про це повідомив глава Луганської ОВА Сергій Гайдай у Telegram

Вцілілих об'єктів життєзабезпечення на Луганщині майже не залишилося – росіяни знищують все на своєму шляху. Переважну більшість критичної інфраструктури доведеться будувати з нуля. Якісь лінії електропередачі ще можна відремонтувати, але не дозволяють постійні обстріли в районах пошкоджених ділянок. Зараз електропостачання відсутнє всюди в області. Працюють виключно електрогенератори. Немає і централізованого водопостачання, - сказав Сергій Гайдай.

Він зазначив, що окупанти втрутилися в роботу магістрального газогону. Нині з газом залишилися понад 21 тисяча абонентів області. Зокрема, це жителі п'ятьох населених пунктів, проте газ є не всюди.

Вчора, 11 травня, зафіксували несанкціоновані зміни режимів транспортування газу. Окупанти закрили крани на компресорній станції у тимчасово окупованому Новопскові. Це сталося на магістральному газогоні "Новопсков-Шебелинка", що транспортує газ на територію Донецької та Луганської областей.

Крім того, отримано інформацію про самовільне втручання з боку Новопсковського проммайданчика в транзитні потоки газу. Зафіксований несанкціонований відбір транзитного газу з магістрального газопроводу "Союз" в газопроводи на неконтрольованій Україною території Луганської та Донецької областей, - розповів Гайдай.

Нагадаємо, в  Рубіжному в Луганській області окупанти викрадають дітей, аби потім змусити їх матерів шпигувати за українськими захисниками та здавати їхні позиції.

Читайте також

1