Макарони по-флотськи: поживно і просто

Одна з популярних страв домашньої кухні, яка не вимагає великого кулінарного таланту
Макарони по-флотськи: поживно і просто
2 Листопада 2022, 21:44
читать на русском

Рецепт цієї класичної домашньої страви з'явився приблизно в 50-х роках, і з того часу вона стала однією з улюблених для багатьох українських сімей. Практично кожна господиня хоча б раз в житті її готувала.

Інгредієнти:

  • 500 г макаронів (бажано з твердих сортів пшениці),
  • 500 г м’ясного фаршу,
  • 1 велика цибулина,
  • 1 велика морквина,
  • 30 г вершкового масла,
  • сіль,
  • чорний мелений перець,
  • карі,
  • куркума,
  • паприка.

Дрібно нарізати цибулю. Моркву натерти на грубій тертці. Спасерувати овочі на олії до напівготовності (вам знадобиться велика глибока сковорідка).

Додати на сковорідку сирий фарш (м'ясо можна також спочатку відварити й лише потім пропустити через м'ясорубку). Додати шматочок вершкового масла й готувати близько 10-15 хвилин. Наприкінці посолити, поперчити й присмачити спеціями.

Поки готується фарш, слід зайнятися макаронами. Їх слід відварити в киплячій підсоленій воді до напівтвердого стану. Потім відкинути на друшляк (італійські макарони не промивати!), щоб позбутися зайвої рідини.

Покласти макарони в сковорідку до фаршу. Ретельно перемішати й протушкувати все разом до готовності.

Поради:

  • Макарони краще брати трубчасті або спіральки – чим більше м'ясної начинки наб'ється у них в процесі приготування, тим смачнішою буде страва.
  • Відварювати макарони потрібно обов’язково до напівтвердого стану й у жодному разі не розварюйте їх.
  • Варити краще у великій кількості води, інакше макарони злипнуться.
  • Макарони по-флотськи найчастіше готують зі свининою. Якщо ж ви використовуєте курятину чи індичатину, то бажано додати у страву шматочок вершкового масла для соковитості.
  • Справжні класичні макарони по-флотськи готуються без використання томатної пасти. Вона додає страві непотрібної кислоти.

Читайте також