Нардеп Гунько не прийшов до суду, в якому слухалася його справа про 85 тисяч доларів хабаря
Рецепт цієї класичної домашньої страви з'явився приблизно в 50-х роках, і з того часу вона стала однією з улюблених для багатьох українських сімей. Практично кожна господиня хоча б раз в житті її готувала.
Інгредієнти:
- 500 г макаронів (бажано з твердих сортів пшениці),
- 500 г м’ясного фаршу,
- 1 велика цибулина,
- 1 велика морквина,
- 30 г вершкового масла,
- сіль,
- чорний мелений перець,
- карі,
- куркума,
- паприка.
Дрібно нарізати цибулю. Моркву натерти на грубій тертці. Спасерувати овочі на олії до напівготовності (вам знадобиться велика глибока сковорідка).
Додати на сковорідку сирий фарш (м'ясо можна також спочатку відварити й лише потім пропустити через м'ясорубку). Додати шматочок вершкового масла й готувати близько 10-15 хвилин. Наприкінці посолити, поперчити й присмачити спеціями.
Поки готується фарш, слід зайнятися макаронами. Їх слід відварити в киплячій підсоленій воді до напівтвердого стану. Потім відкинути на друшляк (італійські макарони не промивати!), щоб позбутися зайвої рідини.
Покласти макарони в сковорідку до фаршу. Ретельно перемішати й протушкувати все разом до готовності.
Поради:
- Макарони краще брати трубчасті або спіральки – чим більше м'ясної начинки наб'ється у них в процесі приготування, тим смачнішою буде страва.
- Відварювати макарони потрібно обов’язково до напівтвердого стану й у жодному разі не розварюйте їх.
- Варити краще у великій кількості води, інакше макарони злипнуться.
- Макарони по-флотськи найчастіше готують зі свининою. Якщо ж ви використовуєте курятину чи індичатину, то бажано додати у страву шматочок вершкового масла для соковитості.
- Справжні класичні макарони по-флотськи готуються без використання томатної пасти. Вона додає страві непотрібної кислоти.
Читайте також