Мало снігу і помірно тепло: в Укргідрометцентрі дали прогноз на лютий

Температура повітря в середньому коливатиметься від 4 градусів морозу до 1 градуса тепла
Мало снігу і помірно тепло: в Укргідрометцентрі дали прогноз на лютий
Погода, зима, лютий (Фото: pixabay)
26 Січня 2022, 21:22
читать на русском

Лютий 2022 року в Україні буде майже в межах кліматичної норми, у Карпатах та в Криму очікується менша кількість опадів, аніж зазвичай.

Про це повідомляє пресслужба Укргідрометцентру.

За даними синоптиків, середня місячна температура повітря у лютому передбачається 0-4° морозу, а на Закарпатті, півдні Одещини та в Криму - до 1° тепла, що близько до норми.

Місячна кількість опадів очікується 22-40 мм, в Карпатах, на Закарпатті та горах Криму 52-75 мм, що у більшості західних та південно-західних областей менше за норму, повідомили синоптики.

За даними фахівців, на решті території країни кількість опадів очікується в межах норми.

Зазвичай, за словами фахівців, середня місячна температура повітря у лютому в Україні складає 0-5° морозу, на високогір´ї Карпат 6° морозу, на півдні Одещини, в Криму та на Закарпатті місцями 1-4° тепла.

Абсолютний мінімум температури повітря - 24-39° морозу, на півдні Одещини, в Криму 15-23° морозу. Абсолютний максимум температури повітря - 12-20° тепла, у південній частині, на Вінниччині та Прикарпатті місцями 21-24°2, - розповіли в Укргідрометцентрі.

Нагадаємо, раніше синоптики заявили, що температура повітря в лютому буде на 1-2 градуси вища, ніж останні десятиліття, а опадів очікується небагато.

Читайте також

1