Маляр розповіла про втрати українців від початку контрнаступу

Інформація пропагандистів про колосальні втрати українців на фронті, які нібито перевищують російські, не відповідає дійсності, наголошують у Міноборони
Головне
Маляр розповіла про втрати українців від початку контрнаступу
Ганна Маляр Фото: facebook.com/ganna.maliar
15 Червня 2023, 17:52
читать на русском

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр розповіла про втрати на фронті за останній тиждень від початку контрнаступу ЗСУ. За її словами, інформація від російської пропаганди про те, що українська армія нібито зазнає величезного нищівного удару, не відповідає дійсності. Втрати росіян вона оцінила як у 5 разів більші за наші.

Про це Ганна Маляр написала у своєму Telegram-каналі.

"Українська армія під час наступу несе в рази менші втрати порівняно з окупантами, попри фейки росіян про протилежне.Я хочу нагадати, що під час війни жодна із сторін не оприлюднює точні дані про свої втрати, тому що цим може скористатись ворог для прогнозування подальших дій супротивника на полі бою. Загалом протягом всієї війни у нас в рази менше втрат", - заявила вона.

Якщо говорити про співвідношення загиблих по двох оперативно стратегічних угрупованнях військ, які зараз наступають, то за минулий тиждень, то числа від Ганни Маляр виглядають так:

  • по "Хортиці (це там де Бахмутський напрямок) – у ворога загиблих у 8,73 раза більше, майже в дев’ять разів;
  • по "Таврії" (там де Запорізький і Бердянський напрямки) – загиблих у ворога в 5,3 раза більше, ніж у нас.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Олексій Резніков розповів, що влада прийняла свідому політику щодо нерозголошення втрат України. За словами Резнікова, постійні погані новини руйнують мораль та внутрішню стійкість людей, у такий спосіб руйнується і стійкість оборони.

Також в Україні зросли темпи мобілізації, оскільки потрібно поповнювати втрати та освоювати нові види озброєнь, які Україні передають союзники.

Читайте також